Kelderafdichting

Maak optimaal gebruik van uw kelder of souterrain

Een kelder of souterrain is een prachtige toevoeging aan uw woning. De extra ruimte kan worden gebruikt als opslag, maar steeds vaker worden kelders en souterrains ook bewoond. Dan is het van groot belang dat het woonklimaat in de ondergrondse ruimte optimaal is. Improve Betonreparatie maakt uw souterrain woonklaar.

Scheur in wand injecteren Improve Betonreparatie
Improve Betonreparatie kelderafdichting injecteren

Vochtwering en kelderafdichting door Improve Betonreparatie

Vaak is de luchtvochtigheid in een kelder of souterrain hoger dan in een bovengrondse ruimte, die voelt daardoor koel en klam. Nog vervelender dan een vochtig woonklimaat zijn één of meerdere lekkages in de ondergrondse ruimte. Kelderlekkages kunnen veel schade veroorzaken, zowel aan bezittingen als aan de gezondheid van bewoners.

Lekkages in uw kelder of souterrain kunnen op verschillende plaatsen optreden. De meest voorkomende zwakke plekken zijn in de kim (aansluiting tussen keldervloer en kelderwand), scheuren in de kelderwand of in de keldervloer, rondom koekoeken en op plaatsen waar water-, gas- of elektraleidingen de kelderwand of keldervloer doorkruizen.

Hoe komen kelderlekkages tot stand?

  • Hoge(re) grondwaterstand: in periodes met veel regen stijgt de grondwaterstand. De druk op de kelderconstructie neemt toe en de integriteit wordt getest.
  • Trilling in de grond rondom uw woning: (bouw)werkzaamheden veroorzaken trillingen in de grond. Deze trillingen kunnen leiden tot scheuren in een kelderbak.
  • Grond onder de kelder veranderd: op het moment van bouwen kan de samenstelling van grond anders zijn dan 10 jaar later. Hierdoor kan verzakking optreden.
  • Veroudering van bouwmaterialen: alle bouwmaterialen zijn onderhevig aan verzwakking naarmate de technische levensduur ten einde loopt. Door middel van onderhoud, verlengt u deze levensduur.
  • Onvoldoende ventilatie: het is belangrijk om ondergrondse ruimtes goed te ventileren. Het creëren van ventilatie voorkomt de opbouw van luchtvochtigheid.

Naast het herstellen van lekkages kan Improve Betonreparatie ook het woonklimaat van uw kelder of souterrain verbeteren door het aanbrengen van vochtregulerende en isolerende pleisterlagen en vloerisolatie.

Ook hier is een goede ventilatie een belangrijk onderdeel van de vochthuishouding, de vochtregulerende pleisterlaag kan overtollig vocht tijdelijk opslaan maar moet dit uiteindelijk wel weer kunnen afstaan, goede ventilatie maakt dit mogelijk.

De vochtregulerende pleister is een minerale lichtgewicht mortel welke in lagen van tot wel 30mm dik in een keer kan worden opgezet. Hier geldt hoe dikker de laag hoe hoger de isolerende waarde en hoe groter de vochtregulerende capaciteit.

Offerte Aanvragen

Teruggebeld worden?

Vrijblijvend advies van Improve Betonreparatie aanvragen

Direct contact opnemen